NieuwsReizen naar Oostenrijk: dit moet je weten voor vertrek!

Boek nú, betaal later

Reizen naar Oostenrijk: dit moet je weten voor vertrek!

Reizen naar Oostenrijk: dit moet je weten voor vertrek!
2 jul. 2024

Reizen naar Oostenrijk: dit moet je weten voor vertrek!

De zomervakantie is begonnen en de eenoudervakantie naar Oostenrijk kan bijna beginnen. Er staat jullie een heerlijke zomervakantie te wachten in Tauplitz! Van avontuurlijke activiteiten, zoals hiken en raften tot relaxen aan het prachtige meer of in de sauna. Een eenoudervakantie is natuurlijk ontzettend leuk en spannend, maar voordat jullie gaan hebben wij nog een aantal tips om jou een zorgeloze zomervakantie te bieden met je kind(eren)! 

1. In Oostenrijik heb je een tolvignet nodig om over auto- en snelwegen te mogen rijden. Een tolvigent kan je makkelijk online bestellen, bijvoorbeeld via de ANWB!

2.  Er zijn een aantal dingen die je verplicht in je auto moet hebben als je in Oostenrijk bent. Dit zijn: een gevarendriehoek, veiligheidsvest en een verbanddoos.

3. Er zijn voortaan een hoop auto's die elektrisch rijden, helaas is deze batterij net zoals benzine niet oneindig en moet je optijd je auto weer laden. Bereid daarom een routeplanner voor waar je elektrisch kan laden in Oostenrijk. Dit kan je op meerdere sites doen! 

4.  Mocht je met kinderen onder de 18 jaar reizen naar Oostenrijk (of het buitenland) is het belangrijk om het toestemmingsformulier in te vullen voor vertrek. Dit zal je nodig hebben voor de heen en terugreis. je kunt het formulier hier invullen! 

5. Eenmal aangekomen is het natuurlijk volop genieten van jullie eenoudervakantie in Oostenrijk! Toch hebben we bij aankomst nog een hele belangrijke tip, vooral voor jullie kid(s)! Bij aankomst kan je een Sommerclou card aanschaffen waarmee je bij een hele hoop activiteiten gratis of met hoge korting toegang krijgt! Check hier voor alle info over de Sommerclou card.  

Na al deze tips hebben jullie gegarandeerd een heerlijke en zorgeloze vakantie samen! Genieten maar! 

Moment geduld...
0

Favoriete vakanties

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete vakanties
0 Mijn favoriete reizen